Slechts 6% BTW* * indien je aan de wettelijke voorwaarden voldoet

Demerpoort in Diest.
Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Michel Theysstraat, Diest

Welkom in Demerpoort!

Met veel trots stellen we u het unieke stadsinbreidingsproject Demerpoort voor. Hier woont u kwalitatief en toekomstbestendig, op een rustige maar toch erg centrale ligging in het bruisende en gezellige centrum van Diest.

Demerpoort telt 45 appartementen en één kantoorruimte aan de straatzijde. Een autoluwe doorgang voor fietsers en wandelaars geeft uit op het achterliggende centrale plein, dat geflankeerd wordt door twee woongebouwen die bestaan uit appartementen met één, twee of drie slaapkamers.

Ieder appartement beschikt over een zuid, zuidoost of zuidwest gericht terras en kijkt uit op het groene binnenplein. De afwerking van uw appartement kunt u zelf bepalen volgens uw eigen smaak en noden.

Demerpoort bevindt zich in een rustig gelegen binnengebied, middenin het bruisende centrum van Diest. De site bevindt zich op slechts 100 meter van de grootste winkelstraat en 400 meter wandelen van de Grote Markt.

In de historische binnenstad

Demerpoort bevindt zich in een rustig gelegen binnengebied aan de Michel Theysstraat 54-56, middenin het bruisende centrum van Diest. De site bevindt zich op slechts 100 meter van de gezellige Koning Albertstraat en op minder dan 500 meter van de kerk en het stadhuis. Naast de talrijke winkels en horecagelegenheden vindt hier iedere woensdag een markt plaats. In de Michel Theysstraat zelf vindt u op 100 meter wandelen een grote supermarkt.

Aan de achterzijde biedt Demerpoort zicht op de Demer die door het centrum van Diest kronkelt. Langs het tracé van de huidige Michel Theysstraat liep vroeger bovendien de Verversgracht, die in de 12de en 13de eeuw werd gebruikt om kleren en lakens te kleuren. Later ontstonden er aan de Michel Theysstraat tal van brouwerijen die het water van de Verversgracht gebruikten in hun processen. De historische brouwerij Loterbol, gelegen naast Demerpoort, is hiervan de laatste overblijvende getuige.

Rustig en comfortabel wonen

Aan de straatzijde wordt Demerpoort afgeschermd door een kantoorruimte. Een autoluwe doorgang voor fietsers en wandelaars geeft uit op het achterliggende centrale plein, dat dankzij de architectuur en het aangeplante groen doet denken aan een begijnhofsteegje.

Links en rechts van het gezellige plein bevinden zich twee woongebouwen. De appartementen tellen één, twee of drie slaapkamers en beschikken allen over een ruim zuid, zuidoost of zuidwest gericht terras. Ieder appartement kijkt uit op het groene binnenplein, dat aan de achterzijde grenst aan de Demer. In de aanleg van de buitenruimte is er plaats voorzien voor een petanquebaan en een collectieve moestuin.

Vanuit de Michel Theysstraat rijdt u rechtstreeks de kelder binnen die beschikt over 63 parkeerplaatsen, een berging voor ieder appartement én fietsenstallingen. De parkeerplaatsen zijn beschikbaar voor alle bewoners die hun wagen veilig en comfortabel willen parkeren.