Schoolweg, Willebroek

Stadsontwikkeling voor Willebroek

De ontwikkeling van de ruimte met woon- en handelscomplex werd door het gemeentebestuur in
2015 gegund aan Bouwbedrijf Dethier.
De ruimtes op het gelijkvloers, die gerichtzijn naar het plein, krijgen een kantoor-of
handelsfunctie om de leefbaarheid van de omgeving te versterken. De inrit naar de
ondergrondse parking wordt aan de zijkant van het gebouw ingeplant, vlak naast de centrumparking, om zo de auto’s en het
verkeer te concentreren. Wilgaard zal daardoor altijd baden in de gezelligheid van een ouderwets stadspleintje. Aan beweging en
leven zal het niet ontbreken. De moderne en strakke architectuur benadrukken de aanwezige ruimte waardoor het geheel rust en sereniteit uitstraalt. In de ruime woongelegenheden heb je zicht op het zuiden en zicht op de ruimte, maar toch voldoende privacy en afscherming voor de zon.